АКТУАЛЬНО

Насібов мав перемогти іранця – Беленюк

Бронзовий призер Олімпіади з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кг Жан Беленюк висловився про те, чому український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов не став олімпійським чемпіоном. Беленюк вважає, що Насібов мав всі шанси на золото, але нещасливі обставини та сумнівні рішення суддів стали на його шляху.

«Парвіз не тільки міг, а повинен був виграти золото. Це просто прикрі обставини, пов’язані з поведінкою суддів. Насібов мав стати чемпіоном, і мені дуже шкода, що так сталося. Він показав феноменальну боротьбу, постійно “вигризав” перемоги на останніх секундах. Парвіз був найкращим на цьому турнірі, і хоча срібло – це гарний результат, золото було б заслужене», – зазначив Беленюк в інтерв’ю sport-express.ua.

У фіналі Олімпіади-2024 Насібов поступився іранському борцеві Саїду Есмаїлі Лейвесі з рахунком 6:5. Наприкінці поєдинку, намагаючись виконати дію для здобуття балів, Насібов потрапив під контратаку суперника. Тренери Насібова подали запит на перегляд повтору, вважаючи, що Лейвесі порушив правила. Однак судді ухвалили сумнівне рішення, зарахувавши бали на користь іранця.

Варто зазначити, що на шляху до фіналу Насібов продемонстрував неабиякі бійцівські якості. У матчі 1/8 фіналу він на останніх десяти секундах переміг серба Мате Немеша з рахунком 3:2, зайшовши йому за спину. У чвертьфіналі, незважаючи на відставання 2:6 від киргиза Амантура Ісмайлова, Насібов здобув перемогу з рахунком 7:6 завдяки п’яти виштовхуванням за килим. У півфіналі він сенсаційно переміг першого сіяного борця з Азербайджану Хасрата Джафарова, завершивши поєдинок з рахунком 3:3 завдяки останньому результативному дії.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ