АКТУАЛЬНО

Латвія надала Україні ще 500 безпілотників

У вівторок, 13 серпня, Латвія оголосила про підготовку нового пакета військової допомоги для України, що включає чергову партію з 500 безпілотників власного виробництва. Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс підтвердив це через соцмережу Х, підкресливши важливість цієї підтримки для українських військових.

“Черговий пакет безпілотників готовий! Близько 500 безпілотників латвійського виробництва надаватимуть підтримку українцям у виконанні різноманітних бойових завдань”, – зазначив Спрудс у своєму пості.

Латвія є активним учасником міжнародної коаліції дронів, яка функціонує в межах Контактної групи з питань оборони України. До складу цієї коаліції входять 14 країн, включаючи Австралію, Великий Британії, Данію, Естонію, Італію, Канаду, Литву, Нідерланди, Польщу, Німеччину, Францію та Швецію. Коаліція працює над забезпеченням України сучасними технологіями безпілотних систем, що є критично важливими для її оборонних зусиль.

Раніше, на початку липня, Латвія вже оголосила про передачу Україні понад 2500 безпілотників, загальною вартістю близько 4 мільйонів євро. Цей значний внесок підкреслює непохитну підтримку Латвії в боротьбі України за свою незалежність і територіальну цілісність.

Водночас, на кордоні України з Румунією Державна прикордонна служба України (ДПСУ) затримала двох українців, які намагалися перетнути кордон у маскувальних штанях-“кікіморах”. Злочинці змогли дістатися майже до самого кордону, але були виявлені і затримані прикордонним нарядом на останніх 50 метрах.

Ці події підкреслюють важливість міжнародної підтримки та безперервного нагляду за безпекою на кордонах в умовах тривалого конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ