АКТУАЛЬНО

Рецепт Спанакопіти (грецького пирога зі шпинатом)

Якщо ви ще не куштували Спанакопіту, то на вас чекає справжнє задоволення! Спанакопіта – це чудовий грецький пиріг із хрусткими шарами тонкого тіста філо і начинкою зі шпинату та сиру фета. Сьогодні я поділюся рецептом нашої сімейної улюбленої спанакопіти. Повірте, це набагато простіше, ніж ви думаєте!

Спанакопіта чудово підходить як гарнір до великих святкових вечерь. Але вона також може виступати самостійною стравою.

Що таке Спанакопіта?

Спанакопіта – це популярний грецький солоний пиріг, що складається з ідеально хрусткого тіста філо та затишної начинки зі шпинату й сиру фета. Якщо ви не знайомі з тістом філо, то це, по суті, шари тонкого тіста, зазвичай його можна придбати у великих супермаркетах.

Інгредієнти:

1 упаковка тіста філо (близько 16-20 аркушів), розмороженого
500 г шпинату, обсмаженого та подрібненого
200 г сиру фета, подрібненого
1 червона цибулина, подрібнена
3 зубчики часнику, подрібнених
2 яйця
1/4 чашки свіжої петрушки, подрібненої
1/2 чайної ложки сушеного кропу
Сіль і чорний перець за смаком
Оливкова олія
1/2 чашки розтопленого вершкового масла (для збризкування)

Інструкції:

У попередньо розігрітій сковороді обсмажте шпинат до того моменту, поки вся рідина не випарується. Дайте шпинату охолонути, потім подрібніть його.

У глибокій мисці з’єднайте подрібнений шпинат, подрібнений сир фета, подрібнену червону цибулю, подрібнений часник, яйця, петрушку і кріп. Приправте суміш сіллю і чорним перцем за смаком. Добре перемішайте всі інгредієнти.

Розкладіть один аркуш тіста філо у формі для запікання і збризніть його розтопленим вершковим маслом або оливковою олією. Покладіть наступний лист філо зверху і знову збризніть олією.

Покладіть на тісто всю отриману начинку (шпинатно-сирну суміш).

Накрийте начинку зверху ще листом тіста філо і збризніть його розтопленим вершковим маслом, або оливковою олією. Покладіть наступний лист філо зверху і знову збризніть олією.

Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Коли духовка розігріється, поставте свою форму з пирогом на середній рівень і запікайте протягом 25-30 хвилин, поки філо не стане золотистим і хрустким.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ