АКТУАЛЬНО

Найбільше в історії банкрутство холдингу з торгівлі сталося в Австрії

В Австрії виникла ситуація з банкрутством материнської та дочірньої компаній тірольського холдингу, що спеціалізується на торгівлі нерухомістю та роздрібній торгівлі, Signa – одного з найбільших в Європі.

Найбільша дочірня компанія у корпоративній мережі інвестора в нерухомість Рене Бенко, Signa Prime Selection AG, внесла заяву про банкрутство до Господарського суду Відня з метою проведення процедури реорганізації в рамках самоуправління. Сума зобов’язань Signa Prime Selection AG оцінюється приблизно в 4,5 млрд євро, що робить цей випадок одним із найбільших банкрутств в Австрії. При цьому активи компанії заявлені на суму приблизно 1,3 млрд євро.

Близько 300 кредиторів та 28 працівників відчули наслідки банкрутства Signa Prime Selection AG. Компанія пропонує 30-відсоткову квоту на реструктуризацію для кредиторів, яка повинна бути виплачена протягом двох років, загалом становлячи 1,4 млрд євро.

Signa Prime, яка належить тірольському інвестору Рено Бенко, об’єднує активи у видатних об’єктах нерухомості, таких як віденський “Goldenes Quartier” (“Золотий квартал”), будинок торгівлі Lamarr у Відні та будинки торгівлі KaDeWe у Берліні. Спростовуються також певні інформаційні резерви щодо вартості об’єктів, а також вказується на зупинення будівництва об’єктів, таких як Upper West у Берліні та Elbtower у Гамбурзі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ