АКТУАЛЬНО

Адміністрація Байдена висловила відмову від законопроекту щодо допомоги Ізраїлю без фінансової підтримки для України

В адміністрації Джо Байдена висловили своє незгодження щодо законопроекту, який передбачав б допомогу Ізраїлю без виділення фінансової підтримки для України. Про це повідомили у прес-службі Білого дому.

У прес-релізі зазначено, що протягом кількох місяців представники адміністрації активно співпрацювали з двопартійною групою сенаторів над угодою з національної безпеки. Ця угода спрямована на забезпечення безпеки кордону США, а також підтримку України та Ізраїлю.

У заяві зазначено, що коли законопроект був майже готовий, республіканці в Палаті представників звернулися до цинічного політичного маневру, що викликало негативне реагування в адміністрації.

Спікер Палати представників, Майк Джонсон, в свою чергу, обіцяв, що наступного тижня Палата представників розгляне законопроект щодо виділення Ізраїлю 17,6 млрд доларів безпекової допомоги, при цьому без підтримки для України.

У відповідь на це в адміністрації Джо Байдена заявили про рішучий протест проти такого підходу, який, на їхню думку, не сприяє забезпеченню безпеки кордону та не допомагає українському народу в захисті від агресії Путіна.

Також в адміністрації наголосили на необхідності республіканців у Палаті представників працювати над цими питаннями у двопартійному форматі.

Нагадаємо, що у Сенаті США планується голосування за допомогу Україні на суму 61 млрд доларів, яке мало відбутися до 7 лютого.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ