АКТУАЛЬНО

Агентство ООН звільнило чиновників, які могли бути причетними до атаки ХАМАС на Ізраїль

Після звинувачень у причетності до нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року, Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) швидко взялося до дії, звільнивши всіх співробітників, яких підозрювали у причетності до цих подій. Про це повідомив глава агентства Філіпе Лазаріні в інтерв’ю японському виданню NHK.

“Агентство серйозно ставиться до звинувачень Ізраїлю в причетності деяких наших співробітників до нападів ХАМАС 7 жовтня і вжило швидких заходів, звільнивши підозрюваних ще до оприлюднення результатів незалежного розслідування”, – заявив Лазаріні.

За його словами, з розслідуваних дванадцяти підозрюваних звільнено десять, а двоє померли.

Лазаріні також висловив серйозну стурбованість стосовно можливого наступу ізраїльських військ на місто Рафах у секторі Гази, де проживає понад мільйон людей.

“Рішення десятка країн, включаючи Японію, призупинити фінансування UNRWA може значно ускладнити нашу здатність реагувати на нагальні потреби, оскільки наявних коштів вистачить лише до кінця лютого”, – додав він, висловлюючи надію на відновлення фінансування після оприлюднення результатів розслідування.

У той же час уряд Ізраїлю вимагає припинення діяльності UNRWA в Газі після виявлення причетності співробітників агентства до терористичного нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні минулого року. Це призвело до заяв про припинення фінансування UNRWA з боку США та інших держав.

ЦАХАЛ заявив, що один з головних командних пунктів ХАМАС знаходився у тунелі, частково розташованому під штаб-квартирою UNRWA в Газі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ