АКТУАЛЬНО

Атака бойовиків на військову базу в Пакистані

У результаті нападу бойовиків на авіабазу ВМС “Турбат” у провінції Белуджистан на південному заході Пакистану загинули шестеро людей, включаючи одного військовослужбовця. Представник ВМС Пакистану повідомив, що п’ятеро нападників були ліквідовані при спробі проникнути на військову базу. Відповідальність за атаку взяла на себе Армія визволення Белуджа, що вже раніше вчиняла напади на різноманітні об’єкти у Пакистані та Китаї.

Ця атака стала другою за останній тиждень спробою бойовиків етнічних белуджів атакувати військові об’єкти. Авіабаза “Турбат” має важливе значення для забезпечення безпеки китайсько-пакистанського економічного коридору вартістю $46 мільярдів. Цей коридор, який включає автошляхи, залізниці та енергетичні проекти, є частиною інфраструктурної ініціативи Китаю “Один пояс, один шлях” і з’єднує китайський Сіньцзян з пакистанським портом Гвадар на узбережжі Індійського океану.

Незважаючи на сепаратистське повстання в регіоні, Китай інвестував великі кошти в багаті корисними копалинами провінції, що межує з Афганістаном та Іраном. Однак останнім часом цей порт і промислові комплекси в районі Гвадара стали частішими цілями для нападів бойовиків. Екстремісти вважають китайські об’єкти та громадян Китаю союзниками пакистанського уряду, тому вони стали об’єктами нападу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ