АКТУАЛЬНО

Атака ракетами на завод у Сирії, підконтрольний “Хезболлі”

У північно-західній частині Сирії, біля міста Алеппо, зафіксовано ракетний удар по заводу, який перебуває під контролем угрупування “Хезболла”. Ізраїльські військово-повітряні сили, за даними сирійських ЗМІ, стоять за цим нападом. В результаті атаки були зафіксовані загиблі.

Згідно із звітом від OSINTdefender, ракетний удар, нанесений силями Ізраїлю, спрямований на завод з переплавки міді. Сирійська державна преса повідомляє про відсутність загиблих, однак один з охоронців отримав незначні поранення.

Завод і його територія використовувалися бойовиками “Хезболла” та іншими пропіранськими групами, які діють у сільській місцевості на північному заході країни.

Сирійська радіостанція Sham FM, близька до уряду Башара Асада, поширила інформацію про багато загиблих та матеріальні збитки внаслідок авіаудару. Військове джерело, на яке посилається радіостанція, поклало відповідальність за атаку на Ізраїль.

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, внаслідок ймовірного авіаудару цієї ночі загинули 12 людей. Опозиційна організація, базована у Великій Британії, стверджує, що всі жертви були членами проіранських груп.

Це твердження складно перевірити, оскільки офіційні сирійські джерела повідомляють лише про “кількох загиблих”.

У інших новинних подіях Сирії, автономна адміністрація, очолювана курдами, планує провести муніципальні вибори у північній та східній частині країни. Інша новина зазначає, що Туреччина вдарила безпілотниками по районах, що контролюються Сирійськими демократичними силами, при цьому знищивши чотирьох бійців, яких підтримує США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ