АКТУАЛЬНО

Байден і Сі Цзіньпін домовилися про зустріч на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва

Принаймні так говорить поінформоване джерело, знайоме з процесом планування, яке поділилося цією новиною. Президент Сполучених Штатів Джо Байден і президент Китаю Сі Цзіньпін домовилися про зустріч на майбутньому саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), що запланований на наступний місяць у Сан-Франциско.

Важливий момент полягає в тому, що ця домовленість про зустріч настала після зустрічі міністра закордонних справ Китаю Ван І з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і радником з національної безпеки Білого дому Джейком Салліваном у п’ятницю. Під час цієї зустрічі обговорювали найважливіші питання, і саме в її результаті стало відомо про заплановану зустріч двох глав держав.

Джерело також повідомило, що поки що не всі деталі зустрічі уточнено. Не визначено точної дати, місця та інших технічних аспектів зустрічі. Проте ця заява надходить після повідомлення Білого дому, в якому йдеться про те, що обидві сторони “працюють над” можливістю проведення зустрічі Байдена і Сі Цзіньпіна в рамках АТЕС, багатонаціонального форуму, в якому беруть участь 21 країна регіону Тихоокеанських океанів.

Ця домовленість про зустріч є важливою подією у світовій політиці, оскільки Сполучені Штати і Китай відіграють ключову роль у глобальній динаміці. Їхні стосунки мають величезне значення для стабільності та процвітання світової економіки. Таким чином, очікується, що майбутня зустріч буде центральною темою обговорення в ЗМІ та серед політичних аналітиків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ