АКТУАЛЬНО

Білл Гейтс розпочав будівництво першої в США ядерної електростанції на натрієвих реакторах

Компанія, заснована Біллом Гейтсом, розпочала будівництво першої в США і світі ядерної електростанції на натрієвих реакторах. Планується, що станція почне функціонувати до 2030 року.

Минулого місяця Комісія з ядерного регулювання США схвалила заявку компанії TerraPower, що належить Біллу Гейтсу, на будівництво нового покоління ядерної електростанції. Це перший комерційний проєкт з використанням нелегководних реакторів у США протягом останніх 40 років. Штаб-квартира найсучаснішої ядерної установки у світі буде розташована у місті Кеммерер, штат Вайомінг.

Цього тижня компанія TerraPower розпочала будівництво майбутньої ядерної електростанції на натрієвих реакторах під назвою Natrium. Першим кроком є створення випробувальної установки для натрієвих реакторів, яка буде використовувати рідкий натрій для охолодження ядерного реактора. Процес будівництва передбачає роботу протягом наступних років з метою запуску електростанції до 2030 року. Під час цього періоду TerraPower також буде продовжувати будівництво неядерних компонентів станції. Наступного року планується початок будівництва “енергетичного острова”, де будуть встановлені парові турбіни та інше обладнання для виробництва електроенергії.

Білл Гейтс в своєму блозі підкреслив, що проєкти такого масштабу можуть бути складними і ризикованими, але вони надзвичайно важливі для майбутнього суспільства.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ