АКТУАЛЬНО

Більше 500 тисяч росіян постраждали у конфлікті з Україною

За 822 дні російсько-української війни загинуло та було поранено понад півмільйона військовослужбовців Росії, повідомляє Генштаб. Активізація російських наступальних дій на Харківському напрямку призвела до зростання втрат, досягаючи понад тисячі осіб на добу.

Наразі окупанти спробують прорватися на кількох напрямках фронту, з найскладнішою ситуацією в Донецькій, Запорізькій та Харківській областях. Напружена ситуація залишається у Вовчанську, де окупанти вчиняють воєнні злочини проти місцевого населення, намагаючись закріпитися в північній частині міста.

Також тривають штурми в районах Очеретиного, Новобахмутівки, Семенівки та Нетайлового біля захопленої донецької Авдіївки. Спроби атакувати запорізьке Роботине також не припиняються.

За період війни, зазначеного з 24 лютого 2022 року по 25 травня 2024 року, ворожі сили зазнали втрат в 500080 осіб, а також втратили 7650 танків, 14786 бойових броньованих машин та 12929 артилерійських систем, повідомили з прес-служби Генштабу.

Україна, в свою чергу, знищила понад 10 тисяч безпілотників оперативно-тактичного рівня, більшість з яких були випущені окупантами за допомогою іранських БпЛА Shahed.

Тільки за останню добу Сили оборони знищили на фронті 1140 російських військових.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ