АКТУАЛЬНО

Більшість німців вважають, що Україна не здатна перемогти Росію

Останнє репрезентативне опитування, проведене журналом Focus у Німеччині, виявило значний розділ у громадському мнінні стосовно перспектив України у конфлікті з Росією. За результатами дослідження, лише 21% німців вірять у можливість перемоги України. Це число вражає, особливо у контексті того, що більшість (51%) опитаних вважають, що Україна не здатна виграти цей конфлікт.

Німці також вважають, що допомога Україні може загрожувати безпеці Німеччини. У репрезентативному опитуванні такі побоювання висловили 58% громадян, які брали участь. Зворотну позицію, що допомога Києву не загрожує ФРН, поділяють 28%. 11% не змогли дати відповіді, а 3% відмовилися відповідати на це запитання.

Зрозумілим у цьому контексті стає й оцінка нещодавнього рішення Берліна дозволити Україні завдавати ударів по цілях у Росії з використанням німецької зброї. 42% опитаних назвали його “помилковим” і лише 38% підтримали його. 8% заявили, що їм “все одно”, ще 8% не змогли зайняти позицію, а 3% відмовилися відповідати на запитання.

Думка німців розділилася практично в рівних пропорціях щодо питання, “чи повинна Україна бути готовою до поступок Росії?”. 38% дотримуються думки, що “повинна”, а 36% дотримуються протилежної думки. 23% не знають, що відповісти на це запитання, а 4% відмовляються на нього відповідати. Focus уточнює, що в цьому репрезентативному опитуванні INSA взяло участь 1004 людини.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ