АКТУАЛЬНО

Білий дім: Китай готовий сприяти допомозі США в захисті України від російської агресії

У питанні захисту України від російської агресії Китай виявив готовність надати допомогу Сполученим Штатам, повідомив координатор стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США, Джон Кірбі. Він висловив це на фоні надзвичайно важливих обговорень між представниками двох країн.

За словами Кірбі, на зустрічі з керівником Китаю американський лідер намірений обговорити ситуацію в Україні та відправити чіткий сигнал про те, що Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну у її захисті від російської агресії.

“Китай може відіграти певну роль, допомагаючи нам у підтримці Києва та сприяючи баченню президента Зеленського щодо справедливого миру в Україні”, – зазначив Кірбі, підкреслюючи важливість об’єднаних зусиль між міжнародними партнерами для подолання загрози російської агресії.

Це заявлення свідчить про зростаючий міжнародний тиск на Росію та намір країн спільно долати виклик загарбницької війни та встановити справедливий та мирний порядок в Україні. Обговорення між США та Китаєм може визначити новий рівень співпраці в реалізації цих цілей.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ