АКТУАЛЬНО

Блінкен закликає Ізраїль створити безпечні зони для цивільного населення в Газі

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Ізраїль створити безпечні зони для мирних палестинських мешканців у Газі перед відновленням військових дій. Він висловив необхідність впровадження гуманітарних заходів для захисту цивільного населення та мінімізації жертв серед невинних палестинців. Згідно з його заявою, це передбачає визначення безпечних районів у південній і центральній частині Гази, де люди зможуть уникнути небезпеки і відсунутися від лінії вогню.

Блінкен висловив ці слова під час брифінгу для журналістів у Тель-Авіві, відзначивши, що його заклики мають на меті покращення гуманітарної ситуації в регіоні. Він висловив сподівання, що такі заходи сприятимуть уникненню подальших трагедій серед населення.

Зауважимо, що цей заклик висловлено під час сьомого дня паузи в військових діях у Газі, під час якої було звільнено десятки палестинських полонених в обмін на заручників. Гуманітарна пауза в конфлікті між Ізраїлем і «Хамасом» розпочалася минулої п’ятниці. За цей час відзначено вивільнення понад 70 ізраїльських жінок і дітей, а також понад 20 іноземців.

У відповідь на ці дії, Ізраїль випустив із в’язниць 180 палестинських громадян – жінок і підлітків, які перебували під вартою, головним чином за обвинуваченнями у тероризмі чи сприянні йому. Незважаючи на це, громадяни Ізраїлю й інших країн, включаючи дітей, залишаються утриманими в якості заручників у «Хамасу» в Секторі Гази.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ