АКТУАЛЬНО

Борис Джонсон розповів пранкерам про готовність Зеленського до переговорів з Путіним на початку війни

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон став жертвою пранків, коли під час розмови з пранкерами Вованом і Лексусом, які представились як економіст Жак Атталі, розкрив деталі, що стосуються початку війни в Україні та можливості мобілізації української армії.

Експрем’єр Британії Борис Джонсон сказав, що Зеленський був готовий піти на переговори і компроміси з Путіним на початку війни, а також сказав, що Україна зможе збільшити свою армію, якщо почне мобілізацію молоді.

Так, Джонсон заявив, що в Україні «ще не було масової мобілізації».

«Вони ще не закликали багатьох своїх молодих людей», – сказав експрем’єр, мабуть, маючи на увазі молодь 18-25 років.

Також закликав Захід передати Україні більше далекобійних ракет, знявши обмеження на їх використання, і дозволити «знести» Кримський міст.

Говорячи про початок війни, Джонсон заявив, що Зеленський, за його оцінкою, був готовий піти на компроміси з Путіним і, в разі гарантій безпеки з боку НАТО, «змиритися з втратою Донбасу і Криму». «Але чи може він це зробити зараз? Сумніваюся», – сказав Джонсон.

При цьому Джонсон не сказав прямо, що це він відмовив Зеленського йти на компроміси з Москвою. Але, відповідаючи на запитання про те, чи є він тією людиною, яка «зіграла велику роль у тому, що Україна продовжила воювати замість переговорів із Путіним», експрем’єр Британії відповів: «так, я думаю, що це справді правда».

Водночас експрем’єр Британії виступив проти відправки військ НАТО в Україну, оскільки це, на його думку, приведе конфлікт на зовсім інший рівень, що небезпечно і не потрібно.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ