АКТУАЛЬНО

Британія планує розробити та ввести на озброєння гіперзвукові ракети

Велика Британія планує розробити та ввести на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року. Цей проект є одним із пріоритетних напрямів у рамках планування збільшення оборонного бюджету на 75 мільярдів фунтів стерлінгів протягом наступних шести років.

Військове керівництво Великої Британії визначило, що необхідно мати гіперзвукову зброю, яка зможе розвивати швидкість понад 5 Махів, щоб забезпечити стримування заходів, які вже прийняли США, Китай та Росія у цьому напрямі.

Міністерство оборони Великої Британії прагне, щоб ракета була розроблена та виготовлена повністю на території країни, а кінцевий термін завершення проекту встановлено на 2030 рік.

Цей проект включає в себе розробку британської версії двигуна «ГПВРД», який використовує стиснене повітря, що рухається з надзвуковою швидкістю для сприяння спалюванню рідкого або твердого палива.

Хоча ракетні плани перебувають на ранній стадії, ще не прийнято рішення щодо того, чи будуть ракети запускатися з землі, моря чи повітря. Один із варіантів – це встановлення ракет на винищувачах Typhoon або F-35, але в цьому випадку радіус дії буде меншим, ніж у зброї, яка запускається з землі. Ракети також можуть бути запущені з військових кораблів Великої Британії.

Проєкт будівництва ракет може зустріти складнощі через відсутність деяких необхідних матеріалів, які потрібно буде розробляти з нуля, щоб витримувати високі температури, пов’язані з гіперзвуковими швидкостями. Міністерство оборони Великої Британії відмовилося детально коментувати плани, посилаючись на занепокоєння національною безпекою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ