АКТУАЛЬНО

Британія закликає Ізраїль дотримуватися гуманітарного права після стрільби в церкві в Газі

Британський міністр у справах Близького Сходу, Тарік Ахмад, у неділю висловив засудження у зв’язку із смертоносним обстрілом церкви в Газі, який, як стверджується, був вчинений снайпером з ізраїльського війська. У своєму заявленні міністр виразив шок від трагедії, де цивільні особи, що шукали притулок у церкві на півночі Гази, були вбиті, а інші – поранені.

Ахмад наголосив на необхідності того, щоб Ізраїль дотримувався Міжнародного гуманітарного права та захищав цивільне населення. Він закликав до стійкого припинення вогню для досягнення миру в регіоні.

За повідомленням Латинського патріархату Єрусалиму, у суботу снайпер застрелив жінку та її дочку та поранив ще сімох людей у церкві Святого Сімейства в Газі. Папа Римський Франциск також засудив цей напад.

В рамках останніх подій також стало відомо, що танки Армії оборони Ізраїлю обстріляли монастир сестер Матері Терези, внаслідок чого було зруйновано будівлю та знищено житлові умови для 54 осіб із інвалідністю. Ця агресія викликала велике обурення, а Збройні сили Ізраїлю, які заявили, що не атакують цивільних осіб незалежно від їхньої релігії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ