АКТУАЛЬНО

Британський історик щодо кордонів та територіальної цілісності України

Питання про кордони та територіальну цілісність в Україні стали предметом гострої дискусії як в українському суспільстві, так і в міжнародній спільноті. Однією з ключових тем у цій дискусії є ідея відновлення кордонів 1991 року, що зазвичай означає повернення до меж, які існували на момент розпаду Радянського Союзу.

Не всі в оточенні Зеленського вірять у можливість виходу на кордони 1991 року, пише в колонці для The Guardian британський історик, письменник, професор Оксфордського університету Тімоті Гартон-Еш, який спеціалізується на Східній Європі.

«У країні зріє невдоволення роботою президента Володимира Зеленського, чий термін повноважень закінчився б 20 травня, якби країна не перебувала на воєнному стані. Кілька окремих джерел повідомили мені, що Зеленський дуже уважно стежить за своїми рейтингами і вони поступово падають”, – пише Гартон-Еш із посиланням на розмови з представниками оточення Зеленського.

Він каже, що не раз чув критику на адресу Зеленського через його «нереалістичні надії» на повернення всієї території, включно з Кримом.

«Навіть високопосадовці в приватному порядку дають більш обережне визначення перемоги», – пише журналіст і наводить таку цитату джерела.

«Публічно я підтримую те, що говорить президент. Непублічно я вважаю, що ми повинні вижити як незалежна західна держава, яка має можливість розвиватися”, – цитує Тімоті Гартон-Еш своє джерело в українській владі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ