АКТУАЛЬНО

Колишню заступницю голови КМДА обвинувачують у незаконному заволодінні коштами від продажу кримської нерухомості

Прокуратура Криму скерувала обвинувальний акт щодо колишнього заступника голови КМДА, однак не назвала її ім’я. На фотографії, опублікованій в офіційному повідомленні прокуратури, можна дізнатися, що йдеться про Ірену Кільчицьку.

Ірена Кільчицька підозрюється в тому, що вона незаконно заволоділа коштами, отриманими від продажу кримської нерухомості в особливо великих розмірах. Її дії кваліфіковано як шахрайство, згідно з частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України. У разі визнання винною, Кільчицькій загрожує до восьми років позбавлення волі.

Інцидент пов’язаний із продажем майна на окупованому Криму 2021 року. Потерпілий, володіючи нерухомістю на півострові, вирішив продати її, щоб уникнути незаконної націоналізації з боку окупаційної влади. Загальна сума продажу склала 1 мільйон 927 тисяч доларів США (53 471 552 гривень).

Кільчицька, маючи впливове становище в колах політичних і бізнес-еліт, запропонувала свою допомогу потерпілому в переказі коштів з окупованої території Криму на материкову частину України. Вона виявилася досить відомою особою, і потерпілий вирішив скористатися її послугами.

Спочатку чоловік виконав інструкції Кільчицької щодо переказу коштів на окупованій території через її посередництво. Однак після переказу колишня посадовиця привласнила собі кошти та відмовилася їх повертати, що завдало потерпілому матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ