АКТУАЛЬНО

Чеські депутати проти візиту до країни 3-ої штурмової бригади ЗСУ

У Європейському Союзі знову виникли суперечки навколо українських військових підрозділів. Ліві сили, зокрема представники компартії Чехії та Моравії, продовжують звинувачувати 3-тю штурмову бригаду Збройних сил України (ЗСУ) у «неонацизмі». Це питання викликало неабияке обурення в чеському політичному середовищі, зокрема в Європарламенті.

Проти приїзду представників бригади до Праги виступила чеська депутатка Європарламенту від компартії Чехії та Моравії Катержина Конечна.

Як повідомляє видання iDNES, Конечна поскаржилася главі МЗС Яну Ліпавському на візит бійців Третьої окремої штурмової бригади і колишніх бійців «Азова» до Праги.

«Полк «Азов» є найгіршим проявом українського націоналізму та неонацизму. Полк, заснований расистом, членом «Правого сектору» Андрієм Білецьким на прізвисько «Білий вождь», очолюваний Денисом Прокопенком, неонацистом і футбольним хуліганом київського «Динамо». Адже діяльність цього полку в минулому піддавалася критиці, зокрема, Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини», – пише Кінцева у своєму листі міністру.

Нагадаємо, на середу, 31 липня, заплановано приїзд бійців Третьої окремої штурмової бригади в рамках «турне Європою».

Подібні заходи також планували провести в Німеччині, Нідерландах і Бельгії, проте вони були скасовані через протести лівих сил.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ