АКТУАЛЬНО

Чому Росія не відправила танки “Армата” в Україну

5 березня розвідка Великої Британії заявила, що Росія не відправила свої новітні танки “Армата” на війну в Україну.

Танки “Армата” вважаються одними з найсучасніших у світі та можуть бути дійсною загрозою для будь-якої противника. Проте, за даними розвідки Великої Британії, Росія не вирішила використовувати ці танки в конфлікті на території України.

Причини такого рішення Росії залишаються предметом широких дискусій. Одні з експертів вважають, що це може бути пов’язано з технічними проблемами або обмеженнями щодо можливості відправити достатню кількість танків для ведення успішної операції.

Інші політичні аналітики вважають, що це може бути стратегічним рішенням Росії, спрямованим на уникнення подальшого ескалації конфлікту та збереження статус-кво. Відправка “Армат” може викликати міжнародні реакції та санкції проти Росії, що може загострити її міжнародну ізоляцію.

«На сьогоднішній день майже напевно можна сказати, що танк Т-14 «Армата» в Україну не надходив. Це, дуже ймовірно, спричинене потенційною репутаційною шкодою через втрату «престижної» машини в бою і вимогою виробляти більшу кількість основних бойових танків, яка може бути задоволена лише іншими версіями», – йдеться в повідомленні.

У розвідці згадали, що 4 березня керівник російської оборонної корпорації «Ростех» Сергій Чемезов заявив, що найсучасніший російський танк Т-14 «Армата» надійшов на озброєння російських військ, але його не застосовуватимуть в Україні через високу вартість, яка обмежує масове виробництво цих танків.

«Танк «Армата» дебютував на День перемоги в 2015 році, заглохнувши на репетиції. 1-а гвардійська танкова армія мала отримати танк «Армата» у 2021 році, однак навряд чи відбулася поставка в якісь підрозділи на передовій. Ці танки були помічені під час навчань на півдні Росії у 2022 році, і кремлівські інформаційні агентства заявили, що їх використовуватимуть в Україні», – йдеться в повідомленні розвідки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ