АКТУАЛЬНО

Чому ЗСУ не можуть наносити удари по ключових аеродромах росіян

За останніми звітами, Сполучені Штати Америки надали Україні дозвіл на нанесення ударів по території Росії на відстань 100 кілометрів від кордону. Це значна зміна в політиці США, яка має на меті підтримати оборонні зусилля України у контексті збройного конфлікту з Росією.

“Зміни в політиці США дозволили Україні скоротити кількість російських атак, але досі не дозволяють наносити удари по ключових аеродромах. Ці аеродроми росіяни використовують для розміщення літаків, які скидають на Україну авіабомби”, – пише видання.

Водночас офіційні особи США відмовилися уточнювати обмеження, але заявили, що твердження української сторони про менш ніж 100 км – помилкове.

Представник Пентагону майор Чарлі Дітц заявив, що США дозволили Україні наносити удари американською зброєю по тих районах, куди прибувають російські війська.

“Мова йде не про географію або якийсь радіус, а про те, що Україна може завдати удару у відповідь по силах, які обстрілюють її з території Росії”.

У матеріалі зазначають, що нездатність України стримувати атаки російських планувальних бомб є головним недоліком ефективної в інших відносинах зміни політики США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ