АКТУАЛЬНО

ЦАХАЛ наносить авіаудари по ХАМАС у секторі Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про проведення авіаударів на цілі, належні організації ХАМАС, у містах Джабалія, Бейт-Лахія та районі Зейтун в секторі Гази. Удари відбулися вночі. Наземні сили Ізраїлю взяли участь у маневрах в північній частині сектору Гази, зосереджуючись на районах Джабалія та Зейтун. Одночасно бойовики ХАМАС взялися за збройовий опір, внаслідок чого війська бригади “Нахаль” розпочали бій на околицях Джабалії, з використанням танків та авіаційної підтримки.

У ході зіткнень ізраїльські силовики здійснили успішний удар з безпілотника по бойовиках ХАМАС і виявили зброю бойовиків у цивільних будинках. Паралельно кораблі військово-морських сил Ізраїлю здійснили авіаційні удари по об’єктах ХАМАС вздовж узбережжя сектору Гази.

Крім того, ЦАХАЛ повідомив про випуск кількох ракет з території Лівану, на які успішно відпрацювала система протиповітряної оборони Ізраїлю. Також зафіксовано мінометний обстріл прикордонної ізраїльської території. У відповідь ЦАХАЛ відкрив вогонь з артилерії.”

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ