АКТУАЛЬНО

ЦАХАЛ оголосив про успішне знищення командира протитанкової бригади ХАМАС у результаті авіаударів

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про успішне знищення кількох високопоставлених командирів ХАМАС у Секторі Газа в результаті авіаударів, які відбулися за останню добу, повідомляє The Times of Israel.

Один із знищених командирів, Якуб Ашур, виконував обов’язки командира протитанкової керованої ракетної установки в бригаді Хан-Юніс. Він активно приймав участь у плануванні та координації нападів на сили ЦАХАЛ, повідомляється.

Помітною постергою також став Хаміс Дабабаш, ветеран терористичного угруповання та колишній голова розвідувального відділу ХАМАСу. Інші знищені особи включають главу роти бойового забезпечення спецоперацій Тахсіна Маслама, розвідника Джіхада Азама та Муніра Харба, відповідального за інформацію в бригаді Рафах.

ЦАХАЛ нещодавно розголосив, що цільові авіаудари є відповіддю на загрози, що виходять від ХАМАС та його дії в Секторі Газа. Також було повідомлено, що ХАМАС мав план здійснення другого етапу нападу на Ізраїль, і влада розглядає вжиття заходів для запобігання можливим загрозам.

У своєму заявленні, ЦАХАЛ висловив підтримку для дій, спрямованих на захист національної безпеки Ізраїлю та підкреслив необхідність припинення терористичної діяльності з боку ХАМАС.

Нагадаємо, що ці дії припадають на період, коли Ізраїль активно вивчає можливості укладення угоди з ХАМАС заради заручників, взятих у полон у ході нападу 7 жовтня.

Цей епізод слідкується у контексті загострення ситуації в регіоні, і ЦАХАЛ продовжує реагувати на загрози, щоб забезпечити безпеку громадян Ізраїлю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ