АКТУАЛЬНО

Цікаві імена Санта-Клауса в різних країнах світу

Незабаром діти з різних країн світу отримають відвідини від святкового гостя – Санта-Клауса. За традицією, цей старенький дідусь прокрадається у домівку через димар у ніч на Різдво, даруючи слухняній малечі солодощі, іграшки, мандарини та інші радощі.

Санта-Клаус подорожує навколо світу на своїх санях, запряжених оленями. Виготовлення подарунків відбувається за участю різдвяних ельфів, чия майстерня знаходиться на Північному полюсі. Як різні країни називають святкового героя?

Бабо-Натале в Італії

У Італії Санта-Клауса вітають як Бабо-Натале. Традиційно він розносить подарунки на Різдво, але вони з’являються під ялинкою вже на початку грудня. Цікаво, що в Італії також існує відьма Ла Бефана, яка залишає солодощі та сухофрукти в різдвяних шкарпетках перед святом.

Сінтерклаас в Нідерландах

У Нідерландах Санта-Клаус відомий як Сінтерклаас. Він завітає до дітей напередодні Дня Святого Миколая, 6 грудня, і їздить верхи на білому коні, якого раніше називали Амеріго, а з 2019 року – Озоснел. На святі Сінтерклаасу допомагає темношкірий хлопчик Чорний Піт.

Санта-Клаус у США, Великій Британії та Канаді

В США, Великій Британії та Канаді Санта-Клаус не міняє своє ім’я. Його традиційно зображують з бородою, червоним костюмом, саньми та оленями. Він з’являється з димаря перед Різдвом та залишає подарунки дітям під ялинкою чи в різдвяних шкарпетках. Великобританці звикли пригощати Санта-Клауса м’ясним пирогом та віскі, а його оленів – морквою.

Пер-Ноель у Франції

У Франції перед Різдвом дітей відвідує Пер-Ноель, що перекладається як “Різдвяний Дід” або “Батько Різдво”. Він має мантію та плетений кошик і роздає подарунки разом зі своїм осликом Гуї.

Святий Миколай в Польщі

До польських дітей приходить Святий Миколай, який з’явився за легендою у давні часи. Він залишає золоті яблука в шкарпетці на каміні, як вдячність за гостинність. Святий Миколай носить митру та мантію єпископа, а його слуга-мавр Чорний Пітер допомагає роздавати подарунки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ