АКТУАЛЬНО

Депутат партії “Голос” хоче знизити вік для мобілізації

Мобілізаційний вік в Україні має бути від 20 до 50 років, щоб забезпечити ефективність виконання бойових завдань. Про це в інтерв’ю “Українській правді” повідомив нардеп партії “Голос” Роман Костенко.

За словами Костенка, в Україні існує проблема з віковою категорією осіб, що призиваються до армії. Відповідно до його пропозицій, оптимальний віковий діапазон для мобілізації повинен бути від 20 до 50 років.

“Я депутат чи військовий, у мене на першому місці – національні інтереси. У нас дійсно є проблема того, що категорія людей, яка зараз призивається до армії, досить вікова. Я сам в армії з 17 років і скажу так: ми не говоримо про 18, але я вважаю, що у нас має бути призовний вік від 20 років до 50”, – зазначив він.

Костенко підкреслив, що всі, хто старший, можуть мобілізуватися за власним бажанням, але не в бойові підрозділи. “Якщо ми хочемо нормально забезпечувати бойові частини, щоб люди йшли здорові та могли виконувати бойові завдання, це має бути віковий діапазон 20-50 років”, – додав він.

Політик також зазначив, що ухвалений закон про мобілізацію дозволив збільшити кількість особового складу у збройних силах, однак має певні недоліки. Одним з них є переважання кількості над якістю, що призводить до ситуацій, коли мобілізовані особи “сидять у навчальних центрах, отримують заробітну плату, а звільнити їх не можна”. Це створює враження, що армія збільшується, але якість особового складу залишається недостатньою.

“Хоч би як ми говорили, але в нас зараз мільйонна армія у великій країні і цього недостатньо, тому що ми воюємо одним мільйоном особового складу проти такої великої країни, як Російська Федерація. Армія має бути більшою”, — підсумував Роман Костенко.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ