АКТУАЛЬНО

Десять українських техніків успішно завершили курс обслуговування літаків F-16 у Нідерландах

У Нідерландах завершилася програма навчання українських військових з обслуговування літаків F-16, повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

Під час курсу українські військові отримали поглиблені знання щодо обслуговування всіх важливих компонентів винищувача, включаючи шолом, кисневі системи та парашути. Також були навчені складати та перевіряти аварійно-рятувальний пакет, який забезпечує пілота необхідними ресурсами для виживання після аварійної посадки протягом кількох днів, включаючи їжу та медикаменти.

Ця програма навчання призначена готувати українських військових до всіх можливих сценаріїв використання літаків F-16 в Україні, забезпечуючи їм кращий рівень захисту.

Нагадаємо, що у березні десять українських пілотів успішно пройшли базову підготовку у Великій Британії, а потім продовжили навчання у Франції перед переходом до тренувань на самих літаках F-16.

У травні минулого року президент Сполучених Штатів Джо Байден схвалив плани навчання українських пілотів на літаках F-16, що належать до американської військової техніки. Засоби масової інформації повідомляли, що навчання відбудеться в Європі, і американські фахівці приєднаються до нього разом із європейськими союзниками та партнерами. Цей курс може тривати кілька місяців.

Нідерланди, Данія та Бельгія оголосили про намір передати Україні літаки, зокрема для проведення навчань, які планується провести в Данії та Румунії. Інші країни підтвердили свою готовність приєднатися до цього процесу підготовки українських пілотів на винищувачах F-16.

У листопаді у румунському місті Фетешть було урочисто відкрито центр з підготовки пілотів на літаках F-16, де, зокрема, мали отримати навчання українські льотчики. Серед інструкторів на цій базі можуть бути не лише представники Румунії, Нідерландів та США, а й військові пілоти з інших країн-членів НАТО.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ