АКТУАЛЬНО

Діалог про безпеку: Євросоюз та Україна розглядають зобов’язання в сфері безпеки

Європейський Союз визначив системну підтримку України у війні проти Росії як фундаментальне завдання, оскільки армія Сил оборони захищає спільні цінності демократичних держав. Представники країн ЄС розробляють пакет заходів для забезпечення безпеки України, що буде важливим сигналом для Києва та Москви.

У заяві високопосадовців ЄС вказано, що Путін не може перемогти у цій війні, оскільки це становить загрозу для всієї Європи. Наголошено на неприпустимості анексії територій та порушенні територіальної цілісності на європейському континенті.

Пакет безпеки від ЄС для України включає три ключові компоненти: постачання сучасного озброєння для ЗСУ, програми тренувань та бойових навчань для українських військових, а також інтеграцію оборонних потужностей України до європейської системи виробництва.

Представник ЄС наголосив на двосторонніх зобов’язаннях ЄС перед Україною та підкреслив, що допомога залежить від узгодження на рівні держав-членів ЄС. Офіційний Київ уже розпочав консультації із ЄС щодо колективних гарантій безпеки, обговорюючи конкретні заходи для зміцнення спільної безпеки.

Також варто відзначити, що в парламенті ухвалили законопроєкт про мови національних меншин в Україні, відповідно до вимог Єврокомісії. Зазначено, що закон передбачає використання мов ЄС та нацменшин, за винятком російської, у ряді сфер.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ