АКТУАЛЬНО

Дональд Туск скасовує поїздку до Німеччини через дипломатичний конфлікт

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск скасував свою поїздку до Німеччини, яка була запланована на кінець цього тижня. Туск мав відвідати Потсдам, де планувалося вручення йому нагороди M100 Media Award. Ця нагорода відзначає особистості, які сприяють зміцненню демократії, свободі слова та преси, а також європейському взаєморозумінню.

Як повідомляє Euractiv, Туск скасував свій візит в останню мить, пославшись на внутрішні зобов’язання. Натомість міністр юстиції Польщі Адам Боднар представить країну на церемонії. Свою участь у заході також скасував канцлер Німеччини Олаф Шольц, який мав виголосити похвалу на честь Туска.

Відзначимо, що в останні дні відносини між Польщею та Німеччиною загострилися. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск раніше висловлював свою думку, що Індія може зіграти ключову роль у відновленні миру в Україні. Він також підкреслив, що українська операція в Курській області Росії є проявом міжнародно визнаного права на самооборону. Туск зауважив, що його уряд перебуває в постійному контакті з українською стороною, хоча і не займається узгодженням стратегічних дій з Києвом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ