АКТУАЛЬНО

Директору київського готелю “Баккара” пред’явили підозру у шахрайстві

У Києві розгорівся скандал навколо готелю на воді «Баккара». Директор підприємства, що незаконно заволодів судном, отримав повідомлення про підозру в шахрайстві. Як повідомила Київська міська прокуратура, бізнесмен обманом переоформив право власності на готель, сплативши лише частину узгодженої вартості.

Відповідно до інформації прокурорів, банк-власник «Готелю Баккара» уклав договір купівлі-продажу з підприємством на суму 28 мільйонів гривень. За умовами угоди, покупець мав внести 9 мільйонів гривень на момент підписання договору, а решту суми – до встановленого терміну. Право власності на судно мали переоформити лише після повної сплати.

Проте, не маючи фінансової можливості виконати умови договору, підприємець вдався до шахрайства. Він незаконно переоформив готель на своє ім’я, сплативши лише 9 мільйонів гривень замість повних 28 мільйонів.

Далі підприємство намагалося захистити себе від претензій законного власника, продавши готель або ж використавши його як заставне майно під іпотеку. Верховний суд скасував усі незаконні реєстраційні дії, відновивши право власності за ліквідованим банком і уповноваженими особами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

На даний момент директору підприємства пред’явлено підозру, а також накладено арешт на «Готель Баккара» для запобігання подальшим спробам продажу і забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні. Нині триває процес обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ