АКТУАЛЬНО

Джон Кірбі: Мовчання Путіна у відповідь на антисемітські заворушення красномовне

У відповідь на антисемітські заворушення, що відбулися в аеропорту Махачкали, представники США висловили гострий осуд і критику на адресу Росії. Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США, назвав ці події “жахливою демонстрацією ненависті, фанатизму і залякування”.

Заворушення в Махачкалі сталися, коли натовп протестувальників увірвався в аеропорт, висловлюючи свій протест проти дій Ізраїлю. Ці дії включали антисемітські гасла і спроби виявлення ізраїльтян серед пасажирів. Такий прояв ненависті та дискримінації викликав засмучення у світовій спільноті.

Особливо відзначається відсутність офіційної реакції з боку російського президента Володимира Путіна. Джон Кірбі вважає це “промовистим” і підкреслює, що поза заходом, проведеним представниками служби безпеки, Кремль не висловив ані засудження, ані закликів до припинення ненависті та фанатизму щодо євреїв.

Коментуючи заяви Путіна, в яких він звинуватив країни Заходу та Україну в причетності до подій, що відбулися, Кірбі назвав це “класичною риторикою” і зазначив, що звинувачення зовнішніх впливів у разі поганих подій у країні стали стандартним прийомом.

Представник Державного департаменту США Метью Міллер також відкинув заяви Росії про причетність України до антиєврейських погромів в аеропорту Махачкали.

Події в Махачкалі викликають серйозну заклопотаність у світовому співтоваристві, і США приєднуються до численних голосів, які засуджують антисемітизм і закликають до припинення подібних проявів ненависті та дискримінації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ