АКТУАЛЬНО

Економіка Росії зростає всупереч тиску Заходу

Через понад два роки війни в Україні для більшості росіян мало що змінилося в економічному плані. І це незважаючи на масштабні санкції, які серйозно обмежили торгівлю Москви з Європою, США та їхніми союзниками, пише Associated Press.

Інфляція становить близько 7%, що трохи вище встановленої мети Центробанку в 3%. Але безробіття низьке, і, за прогнозами МВФ, цього року економіка Росії зросте на 2,6%, що набагато більше очікуваного для Європи зростання (0,9%), зазначає агентство.

За його словами, витрати Росії на оборонний сектор дають потужний імпульс її стійкій економіці. Іпотечні кредити, що субсидуються державою, стимулюють будівельний сектор, що бурхливо розвивається, про що свідчать кілька гігантських висотних комплексів, зведених на берегах Москви-річки.

Росія стала більш самодостатньою у виробництві власних продуктів харчування ще з 2014 року. Якщо дефіцит західних товарів виникає, то він покривається за допомогою Китаю або паралельного імпорту, звертає увагу AP.

“Звичайно, є труднощі – вони пов’язані із загальною ситуацією у світі. Ми це дуже добре знаємо, але я вірю, що ми їх подолаємо”, – висловив упевненість в інтерв’ю агентству московський викладач.

Загалом жителі країни задоволені своїм фінансовим становищем. Це почуття стабільності є “ключовим активом” для Володимира Путіна, який планує переобратися на майбутніх президентських виборах, міркує Associated Press.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ