АКТУАЛЬНО

Американська допомога може змінити хід війни в Україні

Згідно з повідомленням The New York Times, виділення американської допомоги може стати ключовим фактором, що змінить хід війни в Україні після того, як армія Російської Федерації захопила ініціативу.

Американські кошти допоможуть Україні поповнити запаси двох ключових боєприпасів: артилерійських і зенітних, таких як ракети до Patriot.

Ще частина допомоги піде на навчання, що дасть змогу швидше готувати нових військових для передової.

Щойно допомога почне надходити, Україна, найімовірніше, задіє її на східному фронті і зможе зупинити просування РФ.

А “якщо все піде добре”, Україна може почати новий наступ у 2025 році. Можливий напрямок – схід і південний схід з метою “вбити клин” між Донбасом і Кримом. Тобто та сама мета, що й під час контрнаступу влітку 2023 року.

Критики проєкту допомоги, однак, вважають, що він не дасть змоги Україні навіть зупинити просування Росії. Сенатор Джей Ді Венс, республіканець зі штату Огайо, каже, що американське виробництво наразі не може йти в ногу з російським виробництвом зброї. Для Росії конфлікт має більше значення, ніж для Заходу, і Москва виділяє на нього більше ресурсів, стверджують ці критики.

“Найреалістичніший сценарій для України – це, ймовірно, не повернення до довоєнних кордонів. Країна буде меншою, але зможе зберегти більшу частину своєї території, а потім економічно і стратегічно інтегруватися з Європою. Це набагато краще, ніж повна поразка”, – резюмує NYT.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ