АКТУАЛЬНО

ЦРУ попереджає: Іран готується до можливої війни з Ізраїлем протягом 48 годин

Атака на іранське консульство в Сирії може змусити Іран розглянути можливість відповіді.

У результаті удару по Дамаску, що призвів до пошкодження іранського консульства, загроза нової війни на Близькому Сході стала більш актуальною, зауважують журналісти.

За повідомленням Центральної розвідки США, Ізраїлю було передано попередження про можливу атаку з боку Ірану протягом 48 годин. Це може статися внаслідок зруйнування іранського консульства в Сирії.

Представники високого рівня в Ірані відповіли на напад, стверджуючи, що Тегеран має  відповісти на агресію.

Зазначається, що Іран вважається замішаним у плануванні комбінованої атаки “дощем” безпілотників і ракет, спрямованих на стратегічні об’єкти в Ізраїлі.

Слід згадати, що раніше було повідомлено про масштабний авіаційний удар по Дамаску, в результаті якого постраждала одна з будівель біля іранського консульства в Сирії.

Корпус Вартових ісламської революції Ірану підтвердив загибель семи офіцерів у понеділок, 1 квітня, у результаті атаки на одну з будівель консульства. У Міністерстві закордонних справ Ірану цей удар був визнаний порушенням міжнародних конвенцій. Також стало відомо, що серед загиблих були генерали Мохаммад Реза Захеді та Мохаммад Хаді Хаджі Рахімі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ