АКТУАЛЬНО

Мінреінтеграції розглядає можливість створення мобільних аптек на прифронтових територіях

Мобільні аптеки отримають можливість працювати на прифронтових територіях, де наразі медична інфраструктура зазнала руйнації.

“В разі впровадження мобільних аптек вони будуть активно функціонувати в сільських районах, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Крім того, такі аптеки будуть працювати на прифронтових територіях, де медична та аптечна інфраструктура в даний час знаходиться в руїнах”, – повідомлено в заяві.

На нараді розглядалися питання щодо надання АТ “Укрпошта” ліцензії на реалізацію медичних препаратів, оскільки право створювати подібні мобільні аптеки належить виключно ліцензованим підприємствам.

“Надання поштовому оператору такого права може вирішити проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року”, – заявили в міністерстві.

В разі успішної реалізації ініціативи передбачається:

  1. Відкриття ліцензованих складів на ключових сортувальних об’єктах Укрпошти (Київ, Львів, Харків, Одеса, Хмельницький), що забезпечить доставку ліків до будь-якого населеного пункту країни вже наступного дня.
  2. Забезпечення запасу 10 тисяч найменувань лікарських засобів.
  3. Інтеграція з програмою “Доступні ліки”.

У мобільних аптеках діятимуть аналогічні правила видачі лікарських засобів, як у стаціонарних аптеках, з усіма рецептурними препаратами, що видаватимуться виключно за рецептом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ