АКТУАЛЬНО

Опитування показує зменшення підтримки “СВО” в Росії

Згідно з останнім опитуванням «Левада-Центру», жителі Москви, які менше постраждали від наслідків агресії Кремля проти України, переважно підтримують продовження війни — 58% опитаних. Натомість, у провінціях близько 60% населення виступає за мирні переговори, що свідчить про зростаючу потребу в закінченні конфлікту.

Негативні наслідки війни

Опитування також показало, що майже половина росіян (приблизно 47%) вважає, що рішення президента Володимира Путіна про початок так званої “спеціальної військової операції” (СВО) призвело до загибелі, горя і страждань. Багато респондентів зазначили, що війна завдала більше шкоди, ніж користі, включаючи втрати людських життів та погіршення економічної ситуації. Лише 28% вважають, що війна принесла більше позитиву, що на 10% менше, ніж минулого року.

Зниження оцінок успішності СВО

Крім того, знижується й кількість тих, хто вважає проведення СВО успішним для Росії. За перші дев’ять місяців року цей показник впав з 70% до 60%, що свідчить про зростаючу критику серед населення.

Підтримка обміну полоненими

На фоні цього спостерігається стабільно висока підтримка обміну полоненими — 87% опитаних вважають його бажаним, ще 7% готові визнати обмін допустимою умовою для можливої мирної угоди.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ