АКТУАЛЬНО

Третя світова війна вже почалася, але кандидати у президенти США це ігнорують

Третя світова війна вже триває, і її початок можна відраховувати з моменту захоплення Криму Росією в 2014 році або з початку повномасштабної агресії проти України в лютому 2022 року. Проте, кандидати на посаду президента США демонструють безрозсудну байдужість до цієї загрозливої реальності. Таку думку висловив колумніст Джордж Ф. Вілл, володар Пулітцерівської премії, у своїй колонці для The Washington Post.

Порівняння з Другою світовою війною

Вілл наголошує, що участь США у Другій світовій війні почалася ще до офіційного вступу країни у війну, коли американські військові патрулювали судноплавні шляхи в Атлантичному океані для підтримки Великої Британії. Аналогічно, за словами колумніста, нинішня участь США у Третій світовій війні також почалася задовго до останніх рішень, як-от відправка до Ізраїлю сучасної системи протиракетної оборони та американських військовослужбовців.

“Сполучені Штати вже зараз надають розвіддані і зброю Ізраїлю та Україні, які, подібно до Британії 1940 року, борються за своє виживання та нашу цивілізацію”, – зазначив Вілл.

Глобальна війна вже йде

За словами Вілла, глобальна війна сьогодні охоплює величезну частину планети, від західного кордону Росії до вод, де Китай загрожує суверенітету Філіппін. У війнах та майже військових епізодах задіяно шість часових поясів. Це нагадує про “шторм, що наближається”, як називав Другу світову війну Вінстон Черчилль у своїх мемуарах.

Крім того, Північна Корея активно бере участь у підтримці Росії у війні проти України, надаючи військові ресурси. Деякі північнокорейські військові вже зазнали втрат через удари по російській території.

Кандидати у президенти США ігнорують ситуацію

Вілл розкритикував кандидатів у президенти США за відсутність усвідомлення масштабів сучасної глобальної кризи. Жоден з них, за його словами, не демонструє розуміння ситуації або серйозних роздумів щодо зростаючої загрози.

“Цей світовий безлад визначатиме репутацію адміністрації Байдена більше, ніж будь-які внутрішні питання”, – наголосив Вілл. Він також зауважив, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який відомий своєю проросійською позицією, двічі відвідав Дональда Трампа протягом останніх 125 днів.

Інші думки про Третю світову війну

Зростає кількість експертів і політичних діячів, які вважають, що Третя світова війна вже розпочалася. Французький філософ Бернар-Анрі Леві наголошує, що головні лінії фронту сьогодні — це Україна та Ізраїль, а найближчим часом до них приєднається Тайвань.

Військовий експерт Петро Черник також стверджує, що світ вже вступив у Третю світову. Він вважає, що ця війна буде боротьбою між демократіями і тираніями, і переможе та сторона, яка підготується краще.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ