АКТУАЛЬНО

У США звинувачують нового кандидата у віцепрезиденти Тіма Вольца у шахрайстві з COVID-19

Тім Вольц, губернатор Міннесоти, який нещодавно приєднався до передвиборчої кампанії Камали Гарріс як можливий віцепрезидент США, опинився в центрі скандалу. Критики звинувачують його в бездіяльності, яка сприяла масовому шахрайству з коштами, виділеними на боротьбу з COVID-19 у штаті Міннесота.

Згідно з федеральними обвинуваченнями, висунутими за останні кілька років, щонайменше 70 осіб були учасниками широкомасштабної злочинної змови, що використовувала дві програми харчування, які фінансуються з федерального бюджету. Обманним шляхом було отримано понад 250 мільйонів доларів в одній із найбільших шахрайських схем COVID-19 у країні.

ABC News повідомляє, що обвинувачені використовували некомерційну організацію під назвою Feeding Our Future, що базується в Міннесоті, щоб уникнути контролю з боку Департаменту освіти Міннесоти.

Наразі понад 20 осіб визнали себе винними або були засуджені за участь у шахрайській схемі. Жоден з них ще не був засуджений. Двоє з обвинувачених були визнані невинними, а більшість все ще очікують суду.

“Обвинувачені підробляли документи, брехали й обманним шляхом стверджували, що в рамках програми COVID вони нагодують дітей у Міннесоті мільйонами обідів. Ця поведінка була не просто злочинною. Вона була розпусною і нахабною”, – заявив помічник прокурора США Джозеф Томпсон на пресконференції в червні, після завершення першого судового процесу в цій справі.

Але шахрайству можна було запобігти, заявляється в опублікованому в червні аудиті штату. Керівництво штату не тільки “не відреагувало на попереджувальні сигнали, відомі департаменту до початку пандемії COVID-19 і до початку передбачуваного шахрайства”, а й “своїми діями та бездіяльністю створило можливості для шахрайства”, стверджує аудитор.

Представник кампанії Гарріс-Вольц не відповів на прохання ABC News про коментар.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ