АКТУАЛЬНО

Ердоган закликав повернути Крим Україні

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у своєму відеозверненні до учасників Кримської платформи заявив, що Крим має повернутися до складу України відповідно до норм міжнародного права. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на турецьке агентство Anadolu.

Ердоган підкреслив, що Туреччина з першого дня виступала проти анексії Криму Росією, яка лише поглибила страждання кримських татар, які вже пережили депортацію 80 років тому.

“Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається непохитною. Повернення Криму до складу України є вимогою міжнародного права,” — наголосив турецький президент.

Він зазначив, що Туреччина робить пріоритетом свою підтримку безпеки та добробуту кримських татар, які мають право жити вільним, безпечним і мирним життям на своїй батьківщині. Ердоган також відзначив важливість недавнього звільнення заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла і висловив надію на звільнення всіх інших політв’язнів, включаючи братів Асана та Азіза Ахтемових.

Ердоган завершив своє звернення надією на завершення війни в Україні справедливим миром, що ґрунтуватиметься на принципах територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ