АКТУАЛЬНО

Ескалація конфлікту на Таврійському напрямку: окупанти збільшили артобстріли, але зазнають великих втрат 

На Таврійському напрямку російські терористи інтенсифікували артилерійські обстріли, збільшивши їхню кількість до 955 за минулу добу. Однак, за даними бригадного генерала та командира оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександра Тарнавського, окупанти зазнали значних втрат – 429 осіб живої сили та 21 одиницю військової техніки.

Тарнавський повідомив про це у своєму Telegram-каналі, де також відзначив, що протягом останніх трьох тижнів 80 окупантів здалися у полон. Особливу увагу приділив він ситуації на Авдіївському напрямку, де Сили оборони успішно стримують ворога, не допускаючи оточення Авдіївки.

За даними Тарнавського, Сили оборони відбили 21 атаку противника на сході від Новокалинового та Новобахмутівки, а також в районах Степового, Авдіївки, Сєвєрного та Первомайського. У Мар’їнці та Новомихайлівці зафіксовано 8 ворожих атак, а окупанти намагалися просунутися біля Старомайорського, але зазнали втрат.

У Запоріжжі відбито 3 російські атаки, де загарбники спробували відновити втрачене положення південніше Роботиного. Ще 3 атаки відбито в районі Новопокровки.

Мелітопольський напрямок залишається активним, де захисники завдають втрат окупаційним військам в живій силі та техніці. Ситуація виснажує ворога вздовж всієї лінії фронту.

Наприкінці свого повідомлення Тарнавський підкреслив наполегливість та силу сил оборони, які, незважаючи на збільшення обстрілів, продовжують ефективно відстоювати свою землю та завдавати втрати ворожому війську. Ситуація на Таврійському напрямку продовжує залишатися напруженою, і подальші події вимагатимуть уважного спостереження та аналізу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ