АКТУАЛЬНО

Французька влада рекомендує урядовцям перейти на месенджер Olvid та видалити інші

Уряд Елізабет Борн затвердив використання французького додатка Olvid для обміну миттєвими повідомленнями та вислав директиву, згідно з якою всі міністри та їхні співробітники повинні користуватися лише цим додатком, відмовившись від інших месенджерів. Міністри та члени кабінету мають до 8 грудня перейти на Olvid.

Заснований паризьким стартапом у 2019 році, Olvid вирізняється високим рівнем безпеки, відмовившись від централізованого каталогу користувачів і забезпечуючи шифрування вмісту повідомлень та всіх метаданих розмов.

Додаток не вимагає особистих даних при реєстрації, у той час як його конкуренти, такі як WhatsApp, надають інформацію, включаючи номер телефону та адресу електронної пошти. Користувачі Olvid взаємодіють через QR-коди та чотиризначні коди, не використовуючи свої телефонні номери.

Olvid отримав сертифікацію від Anssi, французького національного агентства з безпеки інформаційних систем. З моменту свого запуску в додатку не було виявлено жодних проблем безпеки.

Після циркуляра від уряду Борн, очікується, що кількість користувачів Olvid швидко зросте. Додаток зараз очолює рейтинг безкоштовних додатків в категорії соціальних мереж в App Store. Спростовуючи зауваження експертів, засновник Olvid зауважив, що з моменту старту додатку не було виявлено жодних проблем безпеки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ