АКТУАЛЬНО

Гайд для українських стартапів: як вийти на світові ринки

Міжнародна юридична фірма CMS, спільно з компаніями TechUkraine та Perkins Coie LLP, представили інформаційний гайд, спрямований на підтримку українських технологічних стартапів у виході на світовий ринок. Посібник містить практичні рекомендації та основні вказівки для стартапів під час оцінки нових ринків, зокрема:

  1. Розгляд варіантів відкриття представництва, створення юридичної особи або придбання інших компаній.
  2. Поради щодо фінансування, управління інтелектуальною власністю, оподаткування, захисту даних та вирішення регуляторних питань.
  3. Юридичні поради для засновників та керівників щодо участі у зустрічах та проведенні переговорів.

Гайд охоплює ринки США, Великої Британії та ряд країн Центральної та Східної Європи, включаючи Польщу, Чехію, Болгарію, Угорщину, Румунію та інші.

Наприклад, гайд висвітлює ключові переваги виходу українського стартапу на ринок США, такі як глобальний  доступ до великої клієнтської бази, конкурентоспроможне та динамічне бізнес-середовище та доступ до різних джерел капіталу. Докладно розглядаються питання формування юрособи у США, відмінності між С-корпораціями та LLC (ТОВ), відділеннями та дочірніми підприємствами, інкорпорацією та придбанням.

Гайд також включає конкретні практичні кроки, такі як реєстрація назви компанії та створення юрособи, ведення документообігу та взаємодія з державою та регуляторними органами. Крім того, він пропонує поради щодо найму персоналу, оподаткування, вступу до галузевих асоціацій, отримання грантів та розкриває особливості фандрейзингу в США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ