АКТУАЛЬНО

Голову НСЗУ підозрюють у збитках державі на 2 мільйони

За даними Генерального прокурора, Голові Національної служби здоров’я України було пред’явлено обвинувачення у службовій недбалості відповідно до статті 367 частиною 2 Кримінального кодексу України. Йдеться про події, пов’язані з виконанням робіт з адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я на замовлення Національної служби здоров’я України. Відомство очолює Наталія Гусак.

У процесі розслідування було виявлено, що порушення пов’язані зі складанням акта здачі-приймання послуг, що включає в себе роботи згідно з договором, незважаючи на фактично невиконаний обсяг робіт. Підозрювана, своєю чергою, не провела належної перевірки виконаних робіт і не вжила заходів щодо зниження загальної суми договору.

Ці порушення призвели до зайвих витрат бюджетних коштів у розмірі понад 2 мільйони гривень на оплату послуг, які фактично не були надані.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваної.

До початку судового розгляду, відповідно до Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України проводять досудове розслідування за оперативного сприяння Служби безпеки України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ