АКТУАЛЬНО

Голова національної безпеки Польщі: у НАТО лише три роки для підготовки до можливої війни з Росією

Яцек Сєвєра, глава Бюро національної безпеки Польщі, висловив обурення та закликав країни НАТО на східному фланзі активно готуватися до можливої агресії Росії, стверджуючи, що на це є лише три роки. У своєму інтерв’ю польському виданню Nasz Dziennik він відповів на заяву Німецької ради з міжнародних відносин щодо того, що Росія може напасти на країни НАТО, і вони повинні готуватися від п’яти до дев’яти років.

Сєвєра заявив, що терміни, наведені німецькими аналітиками, є занадто оптимістичними, та закликав до скорочення часового горизонту підготовки до трьох років. Він висловив переконання, що створення потенціалу на східному фланзі НАТО, який би служив сигналом для стримування агресії, повинно бути завершено протягом цього терміну.

За словами глави Бюро національної безпеки, російська військова промисловість працює в три зміни, і за три роки вона може відновити свій потенціал. Таким чином, країни НАТО мають відповісти на цю загрозу, активно готуючись до можливого конфлікту.

Аналіз німецьких експертів раніше вказував на те, що після завершення війни в Україні Росії знадобиться від 6 до 10 років, щоб відновити свій військовий потенціал і наважитися на атаку проти НАТО. Наразі важливо, щоб країни альянсу активно працювали над зміцненням своєї обороноздатності та готовності до можливої агресії з боку Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ