АКТУАЛЬНО

Громадська антикорупційна рада вимагає розслідування щодо НЕ постачання озброєння ЗСУ

Цивільна антикорупційна рада при Міністерстві оборони України вимагає, щоб Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело розслідування діяльності двох компаній, які порушили контракти на поставку зброї для українського Міністерства оборони, і звернулася з цим запитом до директора НАБУ Семена Кривоноса. Про це пише “Українська правда”.

Однією з таких компаній є “Alfa Sp z o.o.”, яка має ознаки корупційних ризиків і несумлінності. Вона не спеціалізується в галузі постачання зброї та не має податкової звітності. Крім того, вона фігурує в кримінальному розслідуванні за фактом постачання неякісної амуніції та має заборгованість перед Міноборони на суму понад 95,6 мільйона євро.

Другою компанією є ТОВ “Львівський арсенал”, яка також порушила свої контракти з Міноборони, не поставивши жодного снаряда та спеціального транспортного засобу для армії. Справа за цими контрактами розглядається в суді за позовами на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень.

Подібні проблеми також виникають із державними компаніями України, які укладали контракти на постачання зброї та військової техніки з Міноборони. Громадська рада просить Національне антикорупційне бюро України дослідити ці факти та надати їм належну юридичну оцінку в рамках досудового розслідування.

Зазначимо, що до НАБУ було подано заяву про злочин щодо цих компаній, тож Бюро буде зобов’язане розпочати відповідне розслідування відповідно до закону. Ситуація підкреслює важливість боротьби з корупцією у сфері оборони та постачання зброї для забезпечення національної безпеки України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ