АКТУАЛЬНО

ХАМАС заявив про готовність до припинення вогню у Газі

Палестинське угруповання ХАМАС оголосило про готовність до «негайного» припинення вогню з Ізраїлем у секторі Гази. Ця заява надійшла після серії переговорів за участю міжнародних посередників, які спрямовані на деескалацію конфлікту, що триває вже кілька тижнів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що ХАМАС готовий до припинення вогню у Газі на основі попередньої пропозиції США без нових умов з боку жодної з сторін.

У заяві ХАМАСу йдеться про те, що їхня переговорна група на чолі з високопоставленим чиновником Халілом аль-Хайя зустрілася в середу, 11 вересня, з посередниками, до яких входили прем’єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані та голова розвідки Єгипту Аббас Камель, щоб обговорити останні події в Газі.

«Переговори поки що не призвели до угоди щодо припинення 11-місячної війни. Нерозв’язаною залишається проблема контролю над Філадельфійським коридором, вузькою смугою землі на кордоні Гази з Єгиптом», – йдеться у повідомленні.

Попередня пропозиція, висунута президентом США Джо Байденом у червні, передбачала триетапне припинення вогню в обмін на звільнення ізраїльських заручників.

Війна в Газі розпочалася після нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня. Тоді загинуло 1200 людей і було захоплено 250 заручників. За даними Міністерства охорони здоров’я Гази, в результаті наступу Ізраїлю загинуло щонайменше 41 084 палестинця і було поранено 95 029 осіб.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ