АКТУАЛЬНО

Хусити посилюють атаки на судна в Червоному морі: високий ризик для судноплавства

Хусити, представники воєнно-політичного руху з Ємену, недавно здійснили серію атак на судна, що плавають у Червоному морі, зумовивши загрозу для міжнародного судноплавства. За даними Reuters, два кораблі під прапором Ліберії потрапили під атаку хуситів, що призвело до обмеження контейнерних перевезень Червоним морем.

Одне з суден, “Аль-Джасре”, стало жертвою атаки безпілотника, яке викликало пожежу, яку вдалося загасити. Наступною атакою були випущені дві ракети, одна з яких влучила в судно, спричинивши пожежу. Американський військовий корабель “Мейсон” надавав допомогу в локалізації пожежі та забезпеченні безпеки судну.

Також, хусити погрожували атакою на судно MSC Alanya, вимагаючи йому змінити напрямок руху. Судно продовжило свій шлях під підтримкою американських сил.

“Ці атаки служать ще однією демонстрацією величезного ризику для міжнародного судноплавства, викликаного діями хуситів”, – заявили в Центральному команду.

Судна, які, за словами хуситів, направлялись до Ізраїлю, залишають усіх на межі тривоги. Зазначимо, що група хуситів виправдалася своєю агресією, стверджуючи, що їхні дії призначені для підтримки палестинців у відповідь на воєнні дії Ізраїлю проти ХАМАС у Секторі Газа.

Реакція на загрозу для міжнародного судноплавства вже відзначилася. Данська судноплавна компанія AP Moller-Maersk призупинила всі контейнерні перевезення через Червоне море. Певні країни розглядають можливість припинення судноплавства в цьому регіоні.

Ситуація залишається напруженою, і світ спостерігає за розвитком подій, стурбований ризиком для безпеки судноплавства в Червоному морі через активність хуситів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ