АКТУАЛЬНО

Іран підтвердив постачання балістичних ракет до Росії

Іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані підтвердив інформацію про постачання балістичних ракет до Росії, що було висвітлено в міжнародних медіа. Ардестані, член парламентського комітету з національної безпеки, визнав, що Іран надає військову допомогу Росії, включаючи постачання балістичних ракет.

«Нам доводиться займатися бартером для задоволення наших потреб, включно з імпортом сої та пшениці. Частина бартеру включає відправлення ракет, а інша частина – відправлення військових безпілотників до Росії», – сказав Ардестані в суботу в інтерв’ю Didban Iran, яке цитує видання Iran International.

На запитання про те, чи може це призвести до посилення санкцій проти Ірану, депутат відповів: «Гірше, ніж зараз, бути не може. Ми даємо ракети «Хезболлі», ХАМАС і «Хашд аш-Шаабі», то чому б не дати їх Росії?»

«Ми продаємо зброю і отримуємо долари. Ми обходимо санкції завдяки нашому партнерству з Росією. Ми імпортуємо сою, кукурудзу та інші товари з Росії. Європейці продають зброю Україні. НАТО увійшло в Україну, то чому б нам не підтримати нашого союзника, відправивши ракети і безпілотники в Росію?» – сказав Ардестані.

Нагадаємо, офіційно Іран заперечує постачання ракет до РФ.

При цьому західні ЗМІ пишуть, що вже поставлено понад 200 ракет дальністю до 120 кілометрів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ