АКТУАЛЬНО

Ірландці відхилили пропозиції щодо визнання одностатевих союзів у Конституції

У Ірландії 9 березня відбулися два референдуми, під час яких населення країни відхилило пропозиції щодо змін до Конституції, що стосувалися шлюбу, сім’ї та “домашніх обов’язків” жінок.

Перший референдум стосувався пропозиції розширити визначення сім’ї в Конституції з “осередку суспільства, заснованого на шлюбі”, до союзу, що має на увазі “тривалі стосунки пар”, включаючи одностатеві пари. Другий референдум мав на меті замінити формулювання про “хатні обов’язки жінки” на пункт про турботу, яка надається членами сім’ї одне одному, а також прибрати згадки про “жіночу роль” у сім’ї.

Хоча ключові політичні партії Ірландії та багато громадських рухів підтримали ці пропозиції, населення на референдумах висловило свою незгоду. Проти змін виступили 67,7% голосів.

Прем’єр-міністр Лео Варадкар заявив, що уряд з повагою приймає результати, оскільки не вдалося переконати громадян.

Згадаємо, що 4 березня поліція Греції направила співробітників по боротьбі з расизмом для охорони першого в країні одностатевого шлюбу між чоловіками. Священний синод Грецької православної церкви на позачерговому засіданні виступив проти урядової ініціативи щодо легалізації одностатевих шлюбів та усиновлення дітей одностатевими парами. 15 лютого парламент Греції схвалив законопроєкт про дозвіл на одностатеві шлюби, який підтримали 176 із 300 депутатів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ