АКТУАЛЬНО

Ізраїль відкладає атаку на ядерні об’єкти Ірану – The New York Times

Ізраїль, попри багаторічну підготовку до удару по ядерних об’єктах Ірану, скоріш за все, не буде цілити в них під час своєї передбачуваної атаки у відповідь. Як пише The New York Times з посиланням на джерела, ізраїльські військові та політичні лідери, після тривалих дискусій, вирішили зосередити увагу на військових базах, об’єктах розвідки та управління Ірану.

Рішення не атакувати ядерні об’єкти Ірану зараз, за даними NYT, було ухвалене на тлі заперечень з боку США, які вважають, що такі дії можуть спровокувати серйозну ескалацію. Однак ядерні цілі залишаються у списку можливих атак, якщо Іран продовжить агресію проти Ізраїлю.

Ізраїль готувався до можливої атаки на ядерні об’єкти Ірану понад два десятиліття, а два роки тому навіть відкрито імітував таку операцію. Проте, на думку експертів, у країни не вистачає відповідного обладнання для ураження підземних іранських баз без використання американських “бункерних бомб” вагою 30 000 фунтів, які можуть пробити глибоко укріплені об’єкти.

Незважаючи на це, у ізраїльському суспільстві зростає заклик скористатися моментом і нанести удар, який серйозно відкине назад іранські військові та ядерні потужності на роки вперед. Цей заклик підтримують і деякі впливові сили у США, вбачаючи в ньому можливість нейтралізувати загрозу з боку Ірану.

Тим часом американські розвідники та міжнародні експерти попереджають, що Іран вже знаходиться на порозі створення ядерної зброї. Тегеран продовжує активно розвивати свою ядерну програму, і питання часу стає критично важливим для безпеки Ізраїлю та регіону загалом.

Ізраїльські плани атак на Іран викликають дискусії щодо потенційних наслідків. Хоча прямий удар по ядерним об’єктам відкладається, регіональне напруження залишається на високому рівні, і конфлікт навряд чи завершиться без серйозного міжнародного втручання або угоди.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ